La Fundació realitzarà aquest estudi per encàrrec de l'Ajutament de Sant Pere de Ribes dirigit a persones de més de 65 anys que viuen soles al seu domicili. L'estudi facilitarà als Serveis Socials del municipi, la presa de decisions sobre les actuacions a emprendre i els suports a oferir per tal de millorar la qualitat de vida de la població depenent. Alhora, el municipi disposarà d’una eina quantitativa per demostrar el benestar de l’envelliment a la població i la justificació i eficàcia de les accions de millora empreses. La qualitat de vida ha esdevingut un dels conceptes més identificats internacionalment amb el moviment d’avenç, innovació i canvi en les pràctiques professionals i en els serveis, la qual cosa ha permès promoure actuacions en l’àmbit de la persona, de l’organització i del sistema social. El concepte ha esdevingut un marc de referència per a avaluar resultats i guiar estratègies de millora de la qualitat i avaluar-ne l’eficàcia. Ens trobem en el moment propici per la seva aplicació en els serveis socials, educatius i de salut, prenent una importància primordial ja que permet, d’una banda, subratllar la importància de les opinions i les experiències de la mateixa persona i, d’altra banda, planificar els programes i les activitats en funció d’avenços mesurables en consecucions personals dels usuaris i usuàries dels serveis. La comarca del Garraf, en el marc del RIS3CAT, vol emprendre iniciatives per a assolir una vellesa activa i saludable i millorar la dependència de les persones per tal de mantenir els nivells de qualitat de vida del territori. Per aquest motiu, la Fundació Ave Maria, amb la col·laboració de l’Institut de Robòtica per la Dependència, ha arribar a un acord amb l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, mitjançant el qual, realitzarà una avaluació de la qualitat de vida de la població amb un grup de voluntaris persones depenents. L'estudi permetrà disposar d’un indicador quantitatiu que permeti justificar quines són les accions més adequades a emprendre per la millora continua de la persona i conèixer els resultats abans i després de l’aplicació de les millores. Els resultats de l'estudi facilitaran la presa de decisions als Serveis Socials del municipi sobre les actuacions a emprendre i els suports a oferir per tal de millorar-ne la qualitat de vida. Alhora, el municipi disposarà d’una eina quantitativa per demostrar el benestar de l’envelliment a la població i la justificació i eficàcia de les accions correctores i de millora empreses. Per l’estudi es treballarà amb l’escala de valoració de la qualitat de vida GENCAT, desenvolupada per L’ICASS i l’INICO. És el millor i més innovador model avui per al desenvolupament i l’avaluació dels serveis socials, segons el model de Schalock i Verdugo, i té com a objectiu assegurar la millora contínua dels serveis que s’ofereixen a la ciutadania, en la línia d’aconseguir uns serveis més personalitzats i adequats a les necessitats i les exigències actuals i futures.
L’Escala GENCAT és un instrument d’avaluació objectiva dissenyat d’acord amb els avenços sobre el model multidimensional de qualitat de vida i pensada per ser utilitzada com a instrument per a la millora contínua dels serveis socials, amb la intenció que els plans d’atenció i suport que duen a terme siguin més personalitzats i adequats a les necessitats actuals i futures de les persones usuàries. La Qualitat de vida està influïda per factors tant ambientals com personals, així com per la seva interacció, i que es millora per mitjà de l’autodeterminació, els recursos, la inclusió i les metes en la vida. L’Escala GENCAT es basa en aquest model multidimensional.
0 Comentarios
Deja una respuesta. |
Sobre nosaltresLa Fundació Ave María, és una institució privada sense afany de lucre, que està reconeguda per la Generalitat de Catalunya. Des de l’any 1987 dona atenció especialitzada a les persones adultes que tenen discapacitat intel·lectual. Categories
Todo
Arxius
Agosto 2024
|